Tapu sahipleri aman dikkat! Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası hisse devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu paylaşımı nasıl yapılır ve kardeşler arası hisse devri nasıl yapılır sorularının yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Tapı sahipleri bu detaylara aman dikkat...  

 

Pek çok kişi tarafından merak edilen hisseli tapu birden çok kişiye ait olan bir tapu türü olarak bilinir. İşte bu nedenle de bazen pay sahipleri arasında bir huzursuzluk çıktığında bu durum sorun olabiliyor. 

Peki hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arasında hisse devri nasıl yapılır? İşte merak edilen edilen soruların yanıtları....

MİRAS İNTİKAL ETMEDEN DEVREDİLEBİLİR Mİ?

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, miras payının devri konusunda pay sahibi olan mirasçılardan herhangi birinin miras payını, iştirak bozulmadan, diğer pay malikine veya sahiplerine bedel karşılığında veya bedelsiz şekilde devretmesi olarak biliyor. 

Peki “Hisseli tapu devredilebilir mi, kardeşler arası hisse devri nasıl yapılır? İşte merak edilen edilen o soruların cevapları...

KARDEŞLER ARASINDA HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR?

 

Aktarılan detaylara göre, miras devir işlemi zannedildiği kadar zor bir işlem değil. Mirasın payının, hissesinin kardeşe devri hususunda noter onaylı bir sözleşme gerekmez. Verilen detaylara göre, miras hissesinin kardeşe devredilmesi, her iki taraf arasında yazılı bir sözleşme yapılarak ve bu sözleşmenin her iki tarafın da imzalanması ile yapılıyor.

HİSSELİ TAPU PAYLAŞIMI NASIL YAPILIR?

Yine verilen bilgiye göre, pek çok kişinin merak ettiği ve araştırdığı hisseli tapu paylaşımı için, ayırma yapılacak gayrimenkulün yer aldığı bölgeye göre Belediye Encümeni veya İl İdare Kurulu'ndan onay alınması da gerekli. Ayrıca Tapu Sicil Müdürlüğü'ne hisse sahiplerinin tamamının kimlik belgeleri, fotoğrafları ve alınmış onaylar ile beraber başvurabilirsiniz.

KARDEŞLER ARASINDA HİSSE DEVRİ YAPILIR MI? KARDEŞLER ARASI HİSSE DEVRİ NASIL YAPILIR?

Yine aktarılan detaylara göre, miras payının devrinde kural olarak tapu sicil müdürlüğüne gidilerek resmi senet düzenlenmesi gerekiyor. Fakat Medeni Kanunun 677. Maddesi uyarınca; bunun noterde düzenlenmesi de mümkün. Ayrıca yine verilen bilgilere göre, miras payının devrine dair bedelli de satış yoluyla devir, bedelsiz de bağış suretiyle devir sayılır.

BU İŞLEMİ YAPTIRMAZSANIZ ÜZÜLÜRSÜNÜZ

Yine aktarılan detaylara göre, hissedarlardan birbirine haber vermeksizin satış işlemi gerçekleştirmesi durumunda kişiler itiraz ederek iptal işlemi gerçekleştirebiliri. Bu gibi durumlarda satın alan kişinin bütün hissedarlardan yazılı bir feragat alması gerekli. Hissedarlara haber verilmeden gerçekleştirilen satış işlemlerinde taşınmaz üzerinde hak sahibi olan kişilerin 3 ay içimde dava açma hakkı bulunuyor. Hisseli tapularda gerçekleştirilen habersiz işlemler 2 sene içerisinde ön alım talepte dava açma sınırı tanıyor. Belirlenen bu süreç içerisinde dava açılmaması durumunda da ön alım hakkı elden gidebilir.

Sonraki Haber