Susuzluğa iyi gelen besinler! Bu yiyecekleri tüketerek daha rahat oruç tutabilirsiniz!
Mübarek Ramazan ayında bir çok kişi açlıktan öte susuzluktan şikayetçi oluyor. İşte bu besinler susuzluğa iyi geliyor.
Mübarek Ramazan ayında bir çok kişi açlıktan öte susuzluktan şikayetçi oluyor. İşte bu besinler susuzluğa iyi geliyor.
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte yeme içme alışkanlıklarımızın değiştiği bir gerçek. Yemek idare edilebiliyordabir çok insan susuzluktan yakınıyor. Özellikle vücudun susuz kalmaması için sahurda yenen yiyeceklere dikkat edilmesi gerekiyor. Biz Haber Stand olarak sizlere susamanızı engelleyecek yiyecekleri inceleyip listeledik. İşte o yiyecekler…
Kabak
İlk öncelikle Ramazan ayına bol bol kabaktüketmek gerekiyor. Yüzde93 oranında su içeren kabak lif oranı bakımındanzengin ve bağırsakları hızlı çalıştırıyor. Kabakta 150 gramlık bir porsiyonda günlük C vitamini ihtiyacının yüzde35ini bu besin ile sağlayabilirsiniz. Tabi bu farklı besinler ile birleştirerek besin değeri artırılabilir.
Salatalık
Salatalığın yüzde 97si sudan oluşmaktadır. Kolaylıkla bulunan sebzelerden biri olan salatalık magnezyum, potasyum, fosfor ve K vitamini açısından oldukça zengindir Salatalığı sahurda yada iftarda hem salataların içine isterseniz de tek başına tüketebilirsiniz. Hatta cacık da iyi fikir.
Marul
Marul da yine su bakımından zengin yiyeceklerden birisidir. İftarda ve sahurda marul gibi su bakımından zengin ve besleyici yiyecekler ile hazırlayacğınız yiyeceklerle gün içinde susamazsınız.
Kereviz
Kerevizin yüzde 95i sudan oluşur. İçinde A,K ve Folat barındıran kerevizin yüzde 95i sudan oluşuyor. Kerevizi ister yemeklerin içinde, ister çorba olarak, isterseniz de salata olarak yüketebilirsiniz.
Domates
Domates de sofraların vazgeçilmes yiyeceklerinden biridir. Su bakımında oldukça zengin olan Domates, C,K, folat ve potasyum içeriyor. Domates hem yemeklerde hem de slaaalarda sıklıkla kullanılıyor zaten. Sahurda tüketilmesi gereken bir besindir.
Ispanak
Ispanak da büyük çoğunlukla sudan meydana gelir. Yüzde 92 oranında sudan oluşuyor. Ispanak, demir, kalsiyum, potasyum ve A,K,C ve fosfat bakımından oldukça zengindir. Ayrıca bu da çok önemli bir konudur. Ispanak yerken içindeki demirin emilimini artırmak için yanında kivi, limon ve portakal gib ibesinler tüketilmesi gerekiyor.
Çilek
Çilek yüzde 91 oranda sudan oluşuyor. Vücudu serbest radikallere karşı koruyor. Bağışıklık sistemini destekleyen çileği isterseniz sade tüketin, isterseniz de smoothilere ekleyin.
Et suyu
Oruç tutarken mutlaka bir kase olacak şekilde et suyu yada balık yada tavuk suyu çorbası tüketilmesi erekiyor. Vitamin ve mineraller bakımından zengin olan bu yemek bağırsakları da rahatlatıyor. İftarda tüketilmesi öneriliyor.
Yoğurt
Kalsiyum, potasyum ve fosfor mineralleri ve birçok vitamin içere yoğurt yüzde 88 oranında su içeriyor. Ayrıca yoğurt bağısak sağlığı için de önemli probiyotikler içeriyor. İster iftarda isterseniz de sahurda rahatça tüketebilirsiniz.