Prof. Dr. Görür'den 3 il için flaş uyarı geldi! 7.4’lük deprem bekliyoruz!

Prof. Dr. Naci Görür yaptığı son dakika açıklamasında Erzincan-Karlıova arasında 7,4'lük deprem beklediklerini söyledi. İşte Naci Görür'ün flaş açıklamaları...

Prof. Dr. Görür'den 3 il için flaş uyarı geldi! 7.4’lük deprem bekliyoruz!

Haber Global’de yayınlanan "Buket Aydın ile Yüz Yüze" programında önemli açıklamalar yapan deprem ve deniz jeolojisi uzmanı, Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da bir depremin beklendiğini ve tarihte de çok sayıda deprem yaşandığını dile getirdi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Prof. Dr. Naci Görür  “Araştırmalara dayalı olarak bu konu üzerinde yazan uluslararası tartışmaların vardığı nokta. Bizans ve Osmanlı tarihinde de görülür. Deprem olacak dediğimiz zaman Türk tarafında bunun araştırmalarını yapan biri olarak söylüyorum, bizim kadar inceleyen bir ekip de yok. Yalnızca Türkler değil, İtalyanlar, Fransızlar, Japonlar söylüyor” diye konuştu.

ASTROLOJİYİ BİLİM DEĞİL


Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Astroloji bilim değil, ciddiye almayız” şeklinde konuşan Prof. Dr. Naci Görür  “Fikirlerini dinlemiş olduğumuz bir kitle değil. Dikkat çekme, kendini tanıtma gibi bir takım düşünceye vesile oldu. Twitter'da dahi herhangi bir insan deprem ile ilgili konuşuyor. Falcılık yapıyor. Bir oyun oynamaya bu işi dönüştürdüler. Önüne konu hakkında gelen konuşuyor. Yer bilimleri böyle gayrı ciddi olamaz” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür ayrıca açıklamasında “Bu coğrafyanın değişmeyecek kaderi, deprem konusu 13,6 milyon yıl önce olmuş.  O zamandan beri olmuş. Olmaya da devam edecek, bu konuyu bilimin ışığı altında çözmemiz gerekir” dedi.

Prof. Dr. Görür'den 3 il için flaş uyarı geldi! 7.4’lük deprem bekliyoruz!

FLAŞ UYARI GELDİ

Yaptığı açıklamada Erzincan-Karlıova arasında deprem beklediklerine değinen Prof. Dr. Naci Görür, “Söz konusu bu fay deprem üretirse 7,4'e kadar çıkabilir. Tunceli'ye de uzak değil. Ayrıca batıdan da aktif bir fayla çevrilidir. Ovacık fayı, yavaş hareket ederek deprem üretiyor. Tunceli'nin hemen güneyinde Nazimiye fayı bulunuyor. Dört taraftan fay ile çevrilidir. Yedisu fayı ise özellikle endişe konumunda. Eli kulağında, şakası yok. Zaman olarak kesin bir şekilde konuşamıyoruz. Tekerrür periyodunu bilemiyoruz. MTA'yı (Maden Tetkik Arama) bunu tespit etmeye memur edin. Bilimin yararı, yerbilimcinin varoluş sebebi budur” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür ayrıca açıklamada “İzmir Yarımadası'nda 14 fay bulunuyor. Görece yavaş, bazısı canlı faylardır. İzmir fayının harekete geçebileceğini dile getiriyoruz. 9 Eylül gibi üniversiteler ciddi çalışmalar yapıyorlar” dedi.