Keşfedilmeyi bekleyen Hasan Boğuldu Sütüven Şelalesi'ne nasıl gidilir? Hasan Boğuldu giriş ücretleri!
Balıkesir'de Altınoluk Edremit yolunun 20 kilometre uzaklığında olan Keşfedilmeyi bekleyen Hasan Boğuldu Şelalesi'ne nasıl gidilir? Hasan Boğuldu giriş
Balıkesir’de Altınoluk Edremit yolunun 20 kilometre uzaklığında olan Keşfedilmeyi bekleyen Hasan Boğuldu Şelalesi’ne nasıl gidilir? Hasan Boğuldu giriş ücretleri!
Türkiye’deki cennetleri anlat anlat bitmez ancak bir de bunların bilinmeyenleri gizli olanları yani çok fazla gündeme gelmeyenleri var ki oralara gittiğinizde tam cennet olduğunu anlıyorsunuz. Yaz aylarında serinlemek isteyenleri ve değişik bir yer görmek isteyenlerin gidip görebileceği alternatif yerleden biri Hasanboğuldu.
Pandemi sebebi ile bu yıl tatilci sayısı arttı. 2 yıldır evden çıakrı çıkamayan vatandaşlar bu yıl ekonomik gücü yerinde olmasa bile bir yerlerden kısıp tatile gitmenin peşine düştü.
Biz bugün sizlere Haber Stand olarak Balıkesir’in cennet köşelerinden birini tanıtacağız.
Sarıkız Yaylası’nda doğan Sutüven Şelalesi, Kızılkeçili Çayı üzerinden akarak devam eder. Hasan Boğuldu Göleti’ne ulaşır. İsim olarak ilk duyulduğunda farklı gelebilir. İsmi Sutüven ya da Sütüven olarak kullanılabilir. Tüvmek fiilinden gelen bu isim sıçramak anlamındadır. Su kelimesi ile birleşen kelime grubu sıçrayan su olarak tanımlanabilir.
Sütüven Şelalesi Özellikleri
Şelale 17 metredir. Kar sularının erimesi ile ilkbaharda coşan şelaleyi Nisan ya da Mayıs aylarında ziyaret etmeniz önerilir. Şelale çevresinde ağaçlar bulunuyor. Buralarda doğa yürüyüşü yapılabilir. Köylülerin kurduğu küçük tezgahlarda yöresel ürünler yer alıyor. Dağcılık, trekking, doğa yürüyüşleri, termal turizmde bu alanda yapılabilecek aktiviteler arasında yer alıyor.
Kazdağı eteklerinde yer alan şelale deniz seviyesinden 798 metre yüksekliktedir. Etrafı zeytinlikler ile çevrilidir. Sutüven Şelalesinin hemen yanı başında Hasan Boğuldu Göleti yer alır. Kayalarda yer alan gölet doğal bir havuz niteliğindedir. Şelale ve göletin etrafında büfe ve restoran tarzı yerler yer alıyor. Şelale ve Gölet arasında Romalılardan kaldığı söylenen su kemerleri görülebilir.
Hasan Boğuldu Şelalesi’ne nasıl gidilir?
Hasan Boğuldu Şelalesi’ne nasıl gidilir merak ediyorsanız Zeytinli Köyü istikameti üzerinde ilerleyin. Köyü geçtikten sonra Hasan Boğuldu Piknik alanı var. Burayı da geçerek devam ettiğinizde şelaleye ve gölete ulaşabiliyorsunuz.