Kararan duvarı temizlemenin püf noktaları! Rutubetli duvar nasıl temizlenir?

Özellikle bahar aylarında daha çok gündeme gelen büyük çaplı ev temizlikleri neredeyse gelenek haline gelmiş bir temizlik türüdür. Bu yazımızda sizlere  kararan duvarı temizlemenin püf noktalarını ve  rutubetli duvarın nasıl temizlenmesi gerektiğini anlatacağız.

Kararan duvarı temizlemenin püf noktaları! Rutubetli duvar nasıl temizlenir?

Özellikle bahar aylarında daha çok gündeme gelen büyük çaplı ev temizlikleri neredeyse gelenek haline gelmiş bir temizlik türüdür. Bu temizliklerde ev hanımları saatlerce hatta bazen günlerce süren temizlikler yaparlar. Dolaplar yeniden düzenlenir, mutfak dolapları temizlenir, halılar yıkanır, koltuklar silinir, duvarlar adeta yeniden boyanmışçasına temizlenir kısacası evin her yeri pırıl pırıl yapılır. Bu işlerin arasında kadınları en çok yoran ve yıpratan kısım duvar temizliğidir. Eğer duvar temizse sadece silip kurulamak yeterli olur fakat duvar rutubetli bu sebeple de kararmışsa temizlenmesi adeta işkence halini alır. Bu sebeple sizlere bu yazımızda kararan duvarları temizlemenin püf noktalarını anlatacağız.

rutubetli duvar temizliği

Kararan Duvarı Temizlemenin Püf Noktaları

Karbonat ve sirke: Bu 2 ürün asidik özelliklere sahip olduğu için lekeleri çıkarmada oldukça etkilidir. 1 lt suyun içerisine bir çay bardağı kadar sirkeyi bir paket karbonatla birlikte karıştırıp bu suyla kararan duvarı temizlerseniz duvardaki kararan kısımların tamamen temizleneceğine şahit olursunuz. Yalnız bu karışım duvar kağıtları için uygun değildir.

Nişasta: Nişasta ile suyun karışımından bulaşık teli görevi görecek pürüzlü bir karışım elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu pürüzlü yapı sayesinde duvarlarda oluşan karartılardan kolayca kurtulabilirsiniz. Nişasta karışımını yapmanız için ise gerekli olan 1 litre su ve 2 yemek kaşığı nişasta. Bunları güzelce karıştırdığınızda duvarlarınızı silebileceğiniz pürüzlü karışımı elde edebilirsiniz.

Tuzlu Su: 3 su bardağı suyun içerisine 1 yemek kaşığı tuz ekleyin ve bu karışım ile duvarlarınızı sildikten sonra farkı görün. Belki inanması zor ama normal suya oranla tuzlu suyun temizleme işlevi daha güçlüdür. 

Sabunlu Su: Özellikle beyaz sabunun temizleyici etkisi oldukça fazladır bu sebeple eskiden beri büyüklerimiz halılarını silerken de yıkarken de beyaz sabunu kullanırlarmış. Bizlerde sizlere duvar temizliğinde sabun kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Sabunun içerisinde bulunan kimyasallar sayesinde kararan duvarınızı kolayca temizleyebilirsiniz. Eğer tamamen geçmezse temiz bir bulaşık süngerinin sert kısmından yardım alabilirsiniz. Bu inatçı karartıların çıkmasını sağlayacaktır. Şimdiden hepinize kolay gelsin.

Video cevap :