Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Masterchef kabak çiçeği dolması tarifi!

Ege Bölgesi'nin gözde yemekleri arasında yer alan kabak çiçeği dolması bu akşam Masterchef Türkiye'de karşımıza çıktı. TV8 ekranlarının sevilen yarışma

Ege Bölgesi’nin gözde yemekleri arasında yer alan kabak çiçeği dolması bu akşam Masterchef Türkiye’de karşımıza çıktı. TV8 ekranlarının sevilen yarışma prgramı Masterchef Türkiye izleyicileri de kabak çiçeği dolmasını tarifini araştırmaya başladı.

Peki Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Kabak çiçeği dolması püf noktaları nedir? İşte Masterchef kabak çiçeği dolması tarifi…

Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Masterchef kabak çiçeği dolması tarifi!

Kabak çiçeği dolması için gerekli malzemeler şu şekilde:

2 adet orta boy kuru soğan
30 adet kabak çiçeği
1/4 demet dereotu
1,5 su bardağı pirinç
1/2 çay kaşığı tane karabiber
1 adet orta boy domates
1/2 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay bardağı zeytinyağı

Peki Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? Kabak çiçeği dolması püf noktaları nedir? İşte Masterchef kabak çiçeği dolması tarifi…

Öncelikli olarak söz konusu tarifle ilgili bir püf noktası verelim. Kabak çiçeklerini yırtılmaması için içini çok doldurmayın.

Peki Kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? İşte Masterchef kabak çiçeği dolması tarifi…

Kabak çiçeği dolmamız için öncelikle kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayalım ve ortadan ikiye ayırıp uç kısımlarını almış olduğumuz domatesleri rendenin ince bölümüyle rendeleyelim. Daha sonra dereotu yapraklarını ince ince kıyalım.

Daha sonra tek tek topladığımız veya semt pazarlarından aldığınız kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil ölümleri çıkartalım. Ayrıca bunun dışında kabak çiçeklerinin içinde yer alan sarı kısımları da dikkatli bir şekilde alalım. Bunu yaparken yapraklara zarar vermemeye dikkat edelim.

Zeytinyağımızın yarısını geniş bir tencereye alalım, daha sonra kuru soğanlarımızı kavuralım. pirinçlerimizi yıkayıp fazla sularını süzelim ve tencereye alalım. Pirinçlerimizi şeffaf bir görünüm kazanana kadar soğanlarla beraber kavuralım. Daha sonra rendelenmiş domatesimizi ekleyip karıştıralım. Tuz, karabiber, kuru nane ve sıcak su ekleyerek suyunu çekene kadar pişirelim. Demlenmesi ve soğuması için dinlendirelim ve kıydığımız dereotuyla harmanlayalım.

Hazırlamış olduğumuz dolma harcından azar azar alarak çiçeklerimizin iç kısımlarını dolduralım. Daha sonra çiçekleri, üst kısımlarından içe doğru katlayıp katlama yeri altta kalacak biçimde tenceremize dizelim. Kalan zeytinyağımızı üzerlerine gezdirelim ve dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyelim.. Ağırlık yapması için dolmalarımızın üzeirne bir kapak kapatalım ve kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, kontrollü biçimde pişielim. Ilık veya soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Sonraki Haber