Madem biz çiçek bahçelerine gidemiyoruz, Çiçek bahçeleri bize gelsin! Balkonlarımız çiçek açsın! Haydi iş başına!

Pandemi tüm hayatımızı etkiledi. Planlar yapılamaz oldu. İnsanlar dışarı çıkmaya korkar hale geldi. Madem biz çiçek bahçelerine gidemiyoruz, Çiçek bahçeleri

Pandemi tüm hayatımızı etkiledi. Planlar yapılamaz oldu. İnsanlar dışarı çıkmaya korkar hale geldi. Madem biz çiçek bahçelerine gidemiyoruz, Çiçek bahçeleri bize gelsin o zaman! Balkonlarımız çiçek açsın dedik ve işe koyulduk.

Yaz aylarında yeşillikleri seviyoruz millet olarak. Pandemi bizi mahfetti. İnsanlar kapı dışarı çıkmaya korkar hale geldi. Vaka ve ölüm sayılarındaki yükseliş herkesi korkutmaya devam ediyor.

Eskiden bahar geldiğinde park ve bahçelere akın ederdi herkes. Günün yorgunluğunu ve stresini bir nebze de olsa yeşillik ve toprakla atardı insanlar. Tüm yaşam şekilleri değiştiği gibi bu da değişti.

Pandemi sebebi ile Madem biz çiçek bahçelerine gidemiyoruz, Çiçek bahçeleri bize gelsin o zaman dedik ve Haber Stand olarak sizlere çok seveceğiniz bir içerik hazırladık. Hazır evlerimizde oturuyorken saksı bahçeciliği yapmaya ne dersiniz?

Nisan ayında hangi çiçek ekilir?

Öncelikle Nisan ayında olduğumuz için Nisan ayında hangi çiçekler ekilir o konudan başlamak istiyorum.

Yaz aylarında çiçek açan yıllık bitkiler tahta sandıklara ekilir. Tohum ekilen yetiştirme sandıklarının ya da nazik bitki türlerinin bulunduğu saksıların üstleri, gölgelenmelerini sağlayacak bir üst örtü ile kaplanır. Gölgeleme örtüsü saydam muşambadan yapılır. Nisan ayında ekmemiz gereken bitkiler ise şöyle; petunya, mine, ateş çiçeği, begonya, ninya, karanfil, schefflera bitkisi, gündüz sefası, yıldız çadırı, camgüzeli, godetya, vb. bitkilerdir. Özellikle ve Papatya ve Itırşahi Nisan ayının en güzel çiçekleri olarak bilinir.

Hangi ay hangi çiçek ekilmeli?

Haber Stand olarak sizlere çiçek ekimi hakkında bilgi vereceğiz. Yaz için söylüyoruz genelde ama kışın bu güzelliklerden faydalanmıyalım mı yani? Pek ala kışın da bir çok bitkinin ekimi yapılabiliyor.

Ocak ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Ocak ayında mevsim koşulları da dikkate alınarak ametist, pelesenk, hercai menekşe, sabır ağacı, camgüzeli, begonya ve lobelya gibi çiçeklerin ekimini yapabilirsiniz.

Şubat ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Şubat ayında gül fidanlarının budandığı ay olarak bilinir. AyrıcaŞubat ayında bodur mavi çan, karagözlü suzan, buz çiçeği, gayret ve bodur kolyozgibi çiçeklerin ekimini yapabilirsiniz.

Mart ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Mart ayında baharın gelmesi ilebirlikte herkeyi çiçek bahçesi gibi görmek isteriz. Mart ayının çiçekleri; deliotu, gayret çiçeği, katife, latin çiçeği, zinya, hüsnüyusuf, peygamber çiçeği ve floş çiçeğidir.

Nisan ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Nisan ayında ekilmesi gereken çiçekleri detaylı bir şekilde açıklamıştık. Yine bir üstünden geçecek olursak eğer; petunya, mine, ateş çiçeği, begonya, ninya, karanfil, schefflera bitkisi, gündüz sefası, yıldız çadırı, camgüzeli, godetya, vb. gibi bitkilerin ekimleri yapılabilir.

Mayıs ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Mayıs ayında ekilen çiçekler şunlardır; müge, inci çiçeği, sardunya, horçiçeği ve açelya.

Haziran ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Haziran ayında en çok gülleri görürüz. Sardunya, ortanca, petunya ve açelya gibi çiçekler de Haziran ayında açmaya başlar.

Temmuz ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Temmuz ayı peygamber çiçeği ekimi için uygundur.

Ağustos ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Ağustos, yazlık çiçekler için gübreleme yapılacak son aydır. Ve Ağustos ayında da glayöl ekimi yapabilirsiniz.

Eylül ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Artık son baharın gelmesi ile birlikte ekeceğimizçiçek sayısı da azalıyor tabi maleesef ama Yıldızpatı, Eylül ayında yetiştirmeye başlamak için en uygun çiçektir.

Ekim ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Ekim ayı, aynısefa çiçeği için en uygun aydır.

Kasım ayında hangi çiçekler ekilmeli?

Kasımayında da Kasımpatı çiçeği çok meşhurdur. Mis gibi kokusu ile son baaharı ilk bahara çevirir adeta.

Aralık ayında hangi çiçekler ekilmeli?

ralık ayı, budama işlemlerinin en sık yapıldığı aydır. Atatürk çiçeği ve nergis, Aralık ayında ekim için uygundur.

Saksı bitkilerinin bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Eğer evinizde saksı bitkisi yetiştirmek istiyorsanız bazı kurallara uymanız gerekir. Saksı bitkilerinin toprakları mutlaka nemli tutulmalıdır. Bitkinin toprağına dokunarak sulama yapmanız sizinaçınızdan daha iyi olacaktır. İlkbahardan sonbahara kadar vitamin takviyesi yapılmalıdır. Direk güneş ışığından uzak 1-2 saat güneş ışığı alan bir yere koymak çok mantıklıdır. Çiçekler yaz aylarında 16-27 derece aralığında, kışın 11-12 derece ortamda bulundurulmalıdır.Ancak tropikal bitkileriçin oldukça sıcak bir ortam gerekir. Saksı bitkileri için gübre önemlidir. Bitkiler ilkbahar mevsimlerinde gübrelenmelidir. Ve her saksı değişimi yapıldığında toprak değişimi de yapılmalıdır.

Burçlara göre Çiçekler

Bütün çiçekleri herkes sever tabiki ancak bazıları bazı çiçekleri daha çok severken bazı kimselerin en sevdiği çiçekler daha farklıdır. Belki inanmayacaksınız ama çiçek alırken burçlara göre seçim yapmanız sizi çok çok üst seviyelere çıkarabilir. İşte sizleriçin Haber Stand olarak burçlara göre çiçekler listesini derledik.

  • Koç burcu çiçeği; Lale ve Papatya
  • Boğa burcu çiçeği; Kırmızı gül ve pembe karanfil
  • İkizler burcu çiçeği; Gardenya, yasemin, sümbül
  • Yengeç burcu çiçeği;Nilüfer, beyaz gül, zambak
  • Aslan burcu çiçeği; Kırmızı gül, sarı krizantem, orkide
  • Başak burcu çiçeği; Açelya, sarı menekşe
  • Terazi burcu çiçeği; Pembe krizantem, pembe gül
  • Akrep burcu çiçeği; Kırmızı karanfil, hanımeli
  • Yay burcu çiçeği; Leylak, mor menekşe
  • Oğlak burcu çiçeği; Siyah gül, kadifeçiçeği, kamelya
  • Kova burcu çiçeği; Zennen, menekşe ve kartopu
  • Balık burcu çiçeği; İnci çiçeği, zambak
Sonraki Haber