Demlediğiniz çayın acı olma sebebi işte bu hata!

Yaşadığımız coğrafya itibariyle yaz kış fark etmeksizin, büyük küçük hepimizin severek tükettiği bir içecektir çay. Mevsim yaz da olsa kış da olsa, ter içinde

Demlediğiniz çayın acı olma sebebi işte bu hata!

ÇAY DEMLEMENİN PÜF NOKTALARI!

Yaşadığımız coğrafya itibariyle yaz kış fark etmeksizin, büyük küçük hepimizin severek tükettiği bir içecektir çay. Mevsim yaz da olsa kış da olsa, ter içinde de kalsak, soğuktan tir tir de titresek herkesin eli ilk olarak çaya gitmektedir. Bu sıcaklarda sıcak çay içilir mi demeyin. Çoğu kişi sıcaklarda harareti aldığını düşünerek sıcak çayı tercih etmektedir.

 Günümüzde soğuk alternatifleri  oldukça popüler olsa da yeni demlenmiş sıcacık bir çayın yerini ne tutabilir ki? Sabah kahvaltısında, akşam yemeğinden sonra keyif için, altın günlerinde ve hatta isteme merasimlerinde bile olmazsa olmazdır çay. Bir nevi milli içeceğimizdir.

Demlediğiniz çayın acı olma sebebi işte bu hata!

ÇAY DEMLERKEN ACILAŞMAMASI İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Lezzetli, yumuşak içimli bir çayın verdiği keyiften yeterince bahsettik. Şimdi de aldığımız ilk yudumla yüzümüzü ekşiten, ağzımıza yanık tadı veren kötü demlenmiş bir çayın lezzetsizliğinden bahsedelim.

Çayı yeni demlediğiniz, kaliteli çay yaprakları tercih ettiğiniz ve özendiğiniz halde çayınız acı, yanık, kekremsi ve beklemiş çay tadı mı veriyor?

Aslında bu yaptığınız küçücük bir hatadan kaynaklanıyor. Demleme aşamasında yanlış işlem yapıyorsunuz.

ÇAY DEMLERKEN YAPILAN BU HATA NEDİR?

Çok basit bir hata olarak kaynar suyu çay yapraklarının üzerine dökerek, yaprakların yanmasına neden olmaktır.

Çay demlerken yapılan bu hata çayın acılaşmasına ve yanmasına neden oluyor. Bu da içimini etkiliyor. Bazen içtiğimiz çayın tadına doyamıyorken, bazen de tadından dolayı bir bardağı bile bitirmek külfet oluyor.

YUMUŞAK İÇİMLİ İDEAL BİR ÇAY NASIL  DEMLENMELİDİR? İŞTE CEVABI…

Hiçbir zaman için çayın üzerine kaynar su dökülmemelidir. Demliğe önce kaynar su doldurulmalı, çay suyun üzerine konulmalı, salma yöntemi denilen bu yöntemle yavaş yavaş demlenmeye bırakılmalıdır.

PEKİ BU YÖNTEM SADECE  SİYAH ÇAY İÇİN Mİ GEÇERLİ VE DEMLİK POŞET İLE SALLAMA ÇAYLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BİR HUSUS VAR MI?

Demlediğiniz çayın acı olma sebebi işte bu hata!

Bu yöntem sadece siyah çay demlerken kullanılan bir yöntem değildir. Tüm bitki çaylarınızda ve hatta poşet çaylarınızı demlerken bile bu yöntemi kullanırsanız, tadına doyamayacağınız çaylar elde edersiniz.

Afiyetle daha nice keyif çaylarına…