Aşureyi bir de böyle deneyin! En güzel bereketli aşure tarifi! Osmanlı usulü aşure tarifi!

Sevenin tabak tabak yediği sevmeyenin de ağzına sürmediği garip bir tatlı. Bu mübarek ayda hemen her yıl yapılır aşure. Aşureyi bir de böyle deneyin! En güzel

Sevenin tabak tabak yediği sevmeyenin de ağzına sürmediği garip bir tatlı. Bu mübarek ayda hemen her yıl yapılır aşure. Aşureyi bir de böyle deneyin! En güzel aşure tarifi! Osmanlı usulü aşure tarifi!

Muharrem ayının gelmesi ile birlikte aşure telaşı evlerde başladı. Vatandaşlar internet arama motorlarında En güzel aşure tarifini aramaya başladı. Herkesin farklı bir yöntemi bulunuyor tabiki. Ama Aşureyi bir de böyle deneyin! En güzel aşure tarifi! Osmanlı usulü aşure tarifi…

Bugün Haber Stand olarak sizlere En güzel aşure tarifini vereceğiz. Geleneksel bir tat olan aşure osmanlı döneminde de ço kseverek yenilirdi. Osmanlı usulü aşure tarifi aşağıda yer alıyor. İşte Osmanlı usulü aşure tarifi…

En güzel bereketli aşure tarifi için önce malzemelrinizi tam olarak hazırlamanı gerekiyor. Evet malzeme bol ama oldukça bereketli bir tatlı oluyor aşure.

Bir rivayete göre de kız olan evde mutlaka ama mutlaka aşure pişmeliymiş. Peki kız çocuğu olan evde neden aşure pişmeli?

Kızı olan niye aşure yapmalı sorusuna gelince; bir rivayet eskiden aşure pişince evin genç kızı dağıtırmış ki, bu evde gelinlik kız var mesajı verirmiş hane sahibi. Bir diğer rivayet eve bolluk getirsin diye imiş.

Muharrem ayı orucu nasıl tutulur? Muharrem ayı orucu kaç gün?

Osmanlı usulü aşure malzemeleri!

1 su bardağı kuru incir (küçük doğranmış)
1/2 (yarım) kilo aşurelik buğday
1/2 (yarım) kilo kuru fasulye
1/2 (yarım) kilo nohut
1 su bardağı kuru iç bakla
1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı elma (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
1 adet portakal (kabuğu yıkanıp kabuğuyla beraber küçük doğranacak)
1 su bardağı ayva (kabuğu soyulup küçük doğranmış)
1 yemek kaşığı karanfil ve gül suyu
1 su bardağı süzme çiçek balı
1 kilo toz şeker
4 paket vanilya
1 su bardağı mısır nişastası
Yeterince su (kıvamına göre aşurenin ayarlanır
1 çay bardağı dövülmüş ceviz, fındık ve kabuğu soyulmuş tuzsuz yer fıstığı (süslemek için)
1 adet ayıklanmış nar (süslemek için)
1 çay bardağı çam fıstığı, kuş üzümü, hindistan cevizi, ve toz yeşil fıstık
2 yemek kaşığı toz tarçın ve beyaz susam

Osmanlı usulü aşure yapılışı!

Bir gece önce buğday ve kuru baklagilleri yıkayıp ıslayın ertesi gün haşlayın haşlanan iç baklanın kabuklarını soyun tüm malzemelerin suyunu süzdükten sonra (çünkü bakliyatların suyu gaz yapıyor ben böyle yapıyorum hafif oluyor ) sonra büyük bir tencerede toplayın diğer doğranmış meyveleri de haşlayıp suyu ile beraber büyük tencereye ekleyin sonra ateşin üzerine 2, 5 -3 litre su koyun sonra toz şekeri ekleyin nişastayı bir kapta eritip katın karıştırarak göz göz olana dek pişirin ateşin altını kapatın aşurenin kıvamını kendi isteğinize göre ayarlayın ben orta kıvamda seviyorum sonra karanfili bir cezvede kaynatıp suyunu dökün gül suyunu ekleyin vanilyaları ilave edin tahta kaşıkla bir karıştırın en son balı ilave tekrar karıştırın servis tabaklarına pay edin süslemek için olan malzemlerle zevkinize göre süsleme, için olan malzemlerle süsleyin isteyen sıcak isteyen soğuk olarak tüketebilir afiyet olsun.

Sonraki Haber